73 ste avondvierdaagse

Nog meer wandelplezier: de Vestingwandeling

Met op vrijdagavond de finish van de 73e Bossche Avondvierdaagse, het startschot van de nieuwe Vestingwandeling op zaterdag, sluit de BrandLoyalty Vestingloop op zondag een weekend lang lopen in ’s-Hertogenbosch af. De bekende en imposante finishlijn van de hardloopwedstrijd op de Parade is gedurende dit hele weekend, van 24 t/m 26 mei 2019, het onthaaldecor voor de deelnemers van alle evenementen.

Bossche Avondvierdaagse

Myrian van Bers, voorzitter Bossche Avondvierdaagse: “Nadat je 4 dagen met je vereniging, klas, ouders of vrienden door ’s-Hertogenbosch hebt gelopen, zorgt zo’n grote finishpoort voor extra sfeer bij de afsluiting van de 73e avondvierdaagse. We vinden het dan ook geweldig dat we het binnenhalen van de duizenden lopers nu extra luister kunnen bijzetten met muziekjes vanaf het finishdeck. Mooi hoe we door krachten te bundelen elkaar kunnen versterken.”

Uitbreiding programma

Maurice Horsten, voorzitter Stichting Vestingloop: “We staan aan de vooravond van de 14e editie van de Vestingloop. Als bestuur zijn we echter altijd kritisch op welke wijze wij het evenement kunnen vernieuwen. Aansluitend op een brainstormsessie met o.a. bestuur Stichting Vestingloop en hoofdsponsor BrandLoyalty zijn er 3 speerpunten voor de programmering van de Vestingloop geformuleerd: historisch, sfeervol en voor iedereen. Wandelen, inmiddels de populairste vrijetijdsbesteding in Nederland, is dan ook een mooie toevoeging. De Vestingwandeling, een pilot in coproductie met de Bossche Avondvierdaagse organisatie, hopen we volgend jaar met verschillende afstanden uit te kunnen bouwen.”

Vestingwandeling, in de voetsporen van Frederik Hendrik

De gerestaureerde vestingwallen en bastions bekijken. Ervaren hoe ‘s-Hertogenbosch als vestingstad gevochten heeft. Op zaterdag 25 mei wordt de mogelijkheid geboden om terug in de tijd te wandelen. Volg de 25 km lange route langs o.a. Fort Orthen en Fort Isabella. Lopend door de Moerputten zie je in de verte de Sint-Jan al staan. Een tipje van de sluier, de volledige route wordt op 25 mei bekend gemaakt. Tussen 11.00-12.00u starten de wandelaars vanaf de Parade, waar later die middag een aandenken op hen wacht. De kosten voor deelname aan deze historische wandeling bedragen 7.50 euro per persoon.

Wil je je inschrijven of meer informatie over de vestingwandeling? Kijk dan op http://www.vestingloop.nl/vestingwandeling